Френски сладкиш с кайсии

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски сладкиш с кайсии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кайсии - 1 кг
  • брашно - 300 г
  • захар - 150 г
  • масло - 160 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • сметана - 100 мл течна
  • мед - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се разделят на половинки и костилките се отстраняват. Една супена лъжица от маслото се отделя настрана, останалото масло се реже на парченца.

Смесва се с 3/4 от брашното, 1/3 от захарта. Реже се с нож, докато не стане на трохи. Добавя се едно яйце, 2 супени лъжици студена вода и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя за 1 час в хладилника.

Останалите яйца се разбиват, добавя се млякото и останалата захар, сметаната, останалото брашно и всичко се разбърква.

Тестото се разточва и се слага в тава, намазана с масло, като се правят стенички.

Тестото се набожда с вилица. Кайсиите се смесват с меда и се загряват за 5 минути на среден огън. Оставят се да се охладят и се слагат върху тестото. Сладкишът се залива със сметановата смес. Пече се 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: