Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Френски сладкиш с кайсии и бадемов крем

Френски сладкиш с кайсии и бадемов крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски сладкиш с кайсии и бадемов крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Как така французойките са толкова слаби и елегантни, а такива вкусни сладкиши похапват"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • кайсии - 1 кг
  • бадеми - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • нишесте - 1 ч.л.
  • коняк - 25 мл
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се заливат с гореща вода, оставят се за 5 минути, отцеждат се, заливат се със студена вода и се обелват от люспите, като се стискат между пръстите.

Бадемите се разпределят на равен слой в тава, постлана с хартия за печене и се пекат 10 минути на 180 градуса. Охлаждат се и се смилат на прах. Добавя се нишестето.

Маслото се разбива с пудрата захар на крем. Добавя се едно яйце и два жълтъка. Всичко се разбърква добре, добавя се конякът и бадемите и се разбърква отново.

Бутер тестото се разточва леко и се слага в тава, постлана с хартия за печене, като се оформят стенички. Тестото се набожда с вилица и отгоре се излива бадемовият крем.

Кайсиите се разрязват, костилките се махат и плодовете се нареждат със срязаната част нагоре, като се притискат леко. Пече се 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: