Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тажин»Пилешко с нахут по марокански

Пилешко с нахут по марокански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пилешко с нахут по марокански2 / 2
12/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Доверете се на магьосника в Мароканската кухня - тажина, с негова помощ всичко е по-лесно и вкусно"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • пилешки бутчета - 8 бр. обезкостени
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 900 мл пилешки
  • лимони - сок и кора от 1 бр.
  • шафран - 2 щипки
  • канела - 1 пръчка
  • нахут - 800 г от консерва
  • картофи - 500 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете месото и лука. Добавете чесъна, след което смесете с брашното.

Прибавете бульона, лимонова кора и сок, шафрана, канелата, черен пипер и сол.

Кипнете сместа и я прехвърлете в тажин. Добавете нахута и картофите, разбъркайте и печете за 2 часа в загрята на 180 градуса фурна.

Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: