Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Солено руло»Солено руло от пилешко месо по украински

Солено руло от пилешко месо по украински

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Солено руло от пилешко месо по украински2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • хляб - 3 филии
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила. Кората на филиите се маха и хлябът се накисва в млякото.

След 10 минути се отцежда, изстисква се леко и се добавя към месото. Разбърква се добре и се омесва кайма.

Добавят се яйцата, солта и черния пипер и всичко се разбърква.

Слага се върху мокра кърпа и се навива на руло. След това се прехвърля в тава, полива се с олиото и се пече 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: