Марокански пай Бастия

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър11862813199
27/06/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 641
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето в тенджера, добавете лука, канелата, джинджифила, куркумата и останалите подправки. Сипете водата и задушете за около 1 час на много бавен огън.

Отцедете пилето и го обезкостете, а бульонът кипнете и варете, докато се редуцира на 1/3 от първоначалния си обем. Прецедете бульона, прибавете подправките, стафидите и бадеми към пилето.

Прибавете 200 мл от бульона заедно с яйцата. Намазнете форма за печене с разтопеното масло. Сложете една от корите на дъното, намажете с малко масло, добавете друга кора и продължавайе така, докато изчерпате 2/3 от корите.

Отгоре изсипете пълнежа и завършете с останалите кори, които се мажат с масло между всяка една. Намажете най-отгоре с масло и изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Поръсете с пудра захар и сервирайте. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар