Начин на приготвяне
Сложете пилето в тенджера, добавете лука, канелата, джинджифила, куркумата и останалите подправки. Сипете водата и задушете за около 1 час на много бавен огън.
Отцедете пилето и го обезкостете, а бульонът кипнете и варете, докато се редуцира на 1/3 от първоначалния си обем. Прецедете бульона, прибавете подправките, стафидите и бадеми към пилето.
Прибавете 200 мл от бульона заедно с яйцата. Намазнете форма за печене с разтопеното масло. Сложете една от корите на дъното, намажете с малко масло, добавете друга кора и продължавайе така, докато изчерпате 2/3 от корите.
Отгоре изсипете пълнежа и завършете с останалите кори, които се мажат с масло между всяка една. Намажете най-отгоре с масло и изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Поръсете с пудра захар и сервирайте.