Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Тиан с тиквички и патладжани

Тиан с тиквички и патладжани

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Тиан с тиквички и патладжани1 / 5
06/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Зеленчуково изкушение за скъпи гости и стари приятели!"

Необходими Продукти

  • домати - 3 бр.
  • тиквички - 1 - 2 бр.
  • патладжани - 1 - 2 бр.
  • зехтин
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците на филийки и посолете патладжаните. Оставете ги да престоят така за да отцедят от горчилката, след което ги измийте.

Наредете ги в намазнена тава за печене, като ги редуване.

Пасирайте скилидките чесън, смесете ги със солта и подправките и поръсете върху зеленчуците.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете тиана до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Прекрасна рецепта за един бърз, лесен и вкусен френски Рататуй. Разликата е само в това , че добавям нарязан с ножица босилек, сухо червено вино и необелена глава чесън.
24.01.2017 23:46