Начин на приготвяне
Две трети от маслото се смесват с пудрата захар. Добавя се чаша и половина от брашното и едното яйце и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 1 час.
Тестото се разточва на правоъгълник и се слага в постлана с хартия за печене тава, така че да се оформят стенички. Покрива се с фолио и се оставя в хладилника за 2 часа.
Кайсиите се разрязват, костилките се махат. Вишните се почистват от костилките. Останалото масло се оставя да се размекне на стайна температура.
Сушените кайсии се заливат с вряла вода и се оставят за 30 минути. Отцеждат се и се пасират. Добавят се 4 супени лъжици захар, маслото, едно яйце и останалото брашно.
Тестото се набожда с вилица на няколко места и отгоре се слага сместа с маслото. Отгоре се редят половинките кайсии, между тях се слагат вишните.
Поръсват се с останалата захар и пирогът се пече 30 минути на 200 градуса. Фурната се намалява на 170 градуса и пирогът се пече още 30 минути. Сервира се топъл.