Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с булгур и гъби

Пилаф с булгур и гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилаф с булгур и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Толкова аромат и вкус събрани само в една чиния"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър - 1 ч.л. на прах
  • кимион - 1 ч.л. на прах
  • куркума - 1 ч.л.
  • бахар - 1/2 ч.л.
  • булгур - 225 г
  • бульон - 750 мл
  • гъби - 115 г
  • леща - 115 г
  • черен пипер
  • кайенски пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и запържете лука, чесъна и подправките за една минута, като непрекъснато разбърквате.

Добавете булгура и задушете за 2 минути.

Сипете бульона, гъбите и лещата. Задушете на бавен огън за 25-30 минути, ако е необходимо сипете още вода.

Овкусете със сол, черен и кайенски пипер и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: