Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете заедно меда, горчицата, розмарина и мащерката. Начукайте черния пипер. Намажете месото с медената марината, поръсете с черния пипер и сложете в тава.
Запечете за 35-45 минути. За да направите лучената гарнитура, нарежете лука на кръгчета и ги сложете в тава. Добавете бульона, оцета и чесъна, кипнете и намалете огъня. Задуушете за 15 минути.
Махнете капака, сипете портото и продължете да задушавате, докато лукът омекне напълно. Овкусете със сос. Нарежете печеното месо на резени и разпределете в 4 чинии. Сервирайте с лучената гарнитура и печени картофи.
Опитайте още Свинско печено с лук, Свинско печено с медена глазура и салвия, Свинско печено с гъби, Печено свинско филе, Печено свинско с картофи
Коментари