Качамак

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Качамак
Снимка: Марияна
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Добрият стар Качамак, който винаги ще бъде любим и приготвям в нашите домове"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 700 г (грис)
  • сирене - 1 кг
  • масло - 500 г
  • червен пипер - 50 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 2.5 л подсолена вода да заври и на тънка струйка започнете да добавяте царевичното брашно при непрекъснато бъркане с телена бъркалка.

Когато се сгъсти, снемете съда от котлона, сложете капака и оставете да престои половин час.

Стопете маслото в друг съд, докато се избистри, след което го прецедете. Докато е още топло, разбъркайте с червения пипер.

Сипете качамака в чинии, залейте с маслото и поръсете с натрошено сирене.

Това е любимата рецепта за качамак на Тодор Живков.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: