Постен борш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Постен борш2 / 3
08/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Борш може да прави всеки, но толкова вкусен и ароматен постен борш ще намерите само при нас"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • моркови - 100 г
  • лук - 100 г кромид
  • целина - 100 г
  • ориз - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 50 г
  • олио - 50 мл
  • масло - 150 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в маслото и олиото нарязани лук, целина и моркови. Задушете ги за 10-15 минути и разредете с около 3 л вряла вода.

След кипването добавете почистените и нарязани на кубчета картофи, както и измития ориз. Варете около 20 минути и поръсете сол.

Разбийте жълтъците на яйцата с киселото мляко и брашното. Темперирайте с бульон от супата и кипнете застройката при непрекъснато разбиване.

Върнете в супата и поръсете с нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: