Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с боровинков сос

Пиле с боровинков сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пиле с боровинков сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 пържоли
  • боровинки - около 300 - 400 г, може и от сладко
  • масло - 2 с.л.
  • сок - 1/2 ч.ч. от боровинки и 1/2 ч.ч. от лимон
  • бульон - 1/2 ч.ч. пилешки от вареното пиле
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
  • нишесте - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • майорана
  • захар - 1 - 2 щипки
  • галета - за овслване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пилешкото месо и го сложете да се свари в леко подсолена вода. Загрейте маслото в тенджерка и добавете боровинките. Бъркайте и добавете щипка захар.

Оставете да поври за известно време, след което разредете със сока от боровинки и лимон и червеното вино. Оставете да покъкри за 10 минути, като от време на време разбърквате. Ако боровинковият сос е твърде течен, го сгъстете с размитото в малко вода нишесте.

Свареното пилешко отцедете, посолете и натрийте леко с майорана и черен пипер. Оваляйте го в галета и го изпържете леко в сгорещено олио. Поднесете запърженото пилешко, полято с боровинковия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: