Пържоли с боровинков сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пържоли с боровинков сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пържоли и боровинки, кой да знае, че това е великолепна комбинация"

Необходими Продукти

  • пържоли - 3 бр. (около 500 г) свински врат без кост
  • боровинки - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 малки глави, шалот
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пържолите с черен пипер и сол. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона.

Запържете пържолите за по около 3-4 мин. от всяка страна.

Извадете от тигана. Запържете предварително нарязания лук шалот наситно.

Добавете боровинките и червеното вино. Овкусете със сол и мащерката. Варете боровинковия сос около 5 мин.

Върнете пържолите в тигана, намалете температурата и гответе до редуцирането на соса около 25 мин.

Сервирайте пържолите със сос и картофено пюре.

Пържолите с боровинков сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: