Тажин с агнешко

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714312
19/07/2015
"Невероятни аромати и вкусови съчетания се крият в този Тажин с агнешко от Мароко! Изненадайте небцето си с него!"
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо981
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кайсиите наполовина и ги сложете в купа със 150 мл. Оставете ги да престоят през нощта. Загрейте фурната на 180 градуса.

Загрейте зехтина в тенджера и запържете лука. Добавете агнешкото месо, кимиона, кориандъра и канелата, сол и черен пипер. Разбъркайте и задушете за 5 минути.

Прибавете кайсиите с водата от тях и разбъркайте, прибавете кората и сока от портокал, шафрана и бадемите, след това сипете толкова бульон, колкото да покрие месото. Сложете капак и запечете за 90 минути.

Когато ястието е почти готово, запечете на сух тиган сусама и поръсете месото заедно с пресен магданоз. Сервирайте с кускус.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар