Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Маринован джинджифил

Маринован джинджифил

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Маринован джинджифил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Ето как да си направите домашен маринован джинджифил без консерванти и Е-та за вашето суши!"

Необходими Продукти

  • джинджифил - 200 г пресен
  • морска сол - 1 ч.л.
  • оризов оцет - 250 мл.
  • кафява захар - 4 с.л. нерафинирана
  • вода - 8 с.л. филтрирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте пресен джинджифил, чиято кора може да обелите по желание. След това го нарежете на тънки листчета с дебелина 1-2 мм, като използвате ренде или кухненски робот. Важно е парчетата да са с еднаква дебелина.

Объркайте джинджифила със смляната сол и го оставете така за половин час.

Останалите съставки разбъркайте в купа, докато всичко се разтопи и хомогенизира. Залейте джинджифила с маринатата, като гледате тя да покрива изцяло парченцата.

Оставете джинджифила да се маринова поне 24 часа. Съхранявайте с бурканче в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: