Италиански малинов ликьор

Марина НордМарина НордНовак1219
25/07/2018
"Дамите обожават Италиански малинов ликьор, а и се приготвя толкова лесно "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 925
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се слагат в голяма купа и се намачкват с дървена лъжица. Добавят се 3 супени лъжици вино. Кората на портокала се настъргва и се добавя в тази смес.

Похлупва се с капак и се оставя в хладилник за 3 дни. След това се прецежда през ситно сито в голяма тенджера. Добавя се захарта и останалото вино.

Сместа се загрява на бавен огън, докато кипне, като постоянно се разбърква. Добавя се портокаловият ликьор и се сваля от котлона. Разпределя се в бутилки и се затваря.

След една седмица ликьорът е готов. Може да се съхранява на сухо и хладно до 3 месеца.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар