Овчарска мусака

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Овчарска мусака2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • тиквички - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 100 г
  • чушки - 1 бр. зелени
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 бр. краве
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 4 - 5 с.л. тип 500
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. млян
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените и измити тиквички, чушки и картофи на кубчета предварително и запържете каймата в малко мазнина.

Добавете в съда зеленчуците и ориза. Бъркайте, докато съставките за запържат, като внимавате да не залепнат. Овкусете със сол, черен и червен пипер и нарязан магданоз.

Долейте 2 ч.ч. вода, разбъркайте, прехвърлете сместа в подходяща тава и сложете да се пече в умерена фурна, докато течността се изпари. Малко преди водата напълно да изври, залейте мусаката с разбитите яйце, кисело мляко и брашно.

Изпечете мусаката по овчарски, докато и заливката е готова - за около 10-15 минути. Поднесете я леко охладена.

Още рецепти за Мусака: Традиционна мусака, Бърза редена мусака, Мусака без месо, Гръцка мусака с макарони, Мусака с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Тиквичките придават хубав вкус на гозбите.
16.07.2016 13:16