Картофи по шведски

DragomiraDragomiraНовак
09/08/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 293
  • Преглеждания за месеца547
  • Преглеждания за седмицата278
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 6 бр. по - големи
  • олио
  • масло - 100 г
  • чесън - 1 глава, по - голяма
  • морска сол
  • черен пипер
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги обелете. Всеки картоф трябва да нарежете с подходящ нож на ветрило - на тънки резенчета на малко разстояние едно от друго, като не слизате с ножа до долу, за да може картофите да стоят цели и да не се разпадат .

Подредете нарязаните картофи в намазнена тава и покрийте с част от маслото всеки. Сложете да се пекат в предварително загряна силна фурна за 25 минути.

Извадете тавата и поръсете картофите с морска сол и черен пипер. Между резените на картофите разпределете тънки филийки нарязан чесън.

Поръсете с галета и отново добавете тънки парченца масло върху всеки картоф. Доопечете картофите за още 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Деси Маринова
Приготвям картофи по подобен начин, но не слагам чесън между резенчетата, а настърган кашкавал , когато са почти готови.
0
0