Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Доматен сос»Доматен сос с бяло вино

Доматен сос с бяло вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Доматен сос с бяло вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Месо, паста или зеленчуци - открихме перфектното допълнение към вас и го споделяме веднага"

Необходими Продукти

  • домати - 1 8 добре узрели
  • бульон - 1 ч.ч. или вода
  • масло - 2 парченца
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зрелите домати и ги сложете да се варят в бульона или чаша вада с парченце масло и черен пипер на око.

Сварените домати пасирайте, кипнете соса и добавете бялото вино.

Направете запръжка от 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно и сгъстете соса с нея. Добавете още 1 парче масло към доматения сос и нарязания магданоз.

Ако искате чесън към соса, добавете го нарязан на тънки филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: