Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Американски отворен пай с боровинки

Американски отворен пай с боровинки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Американски отворен пай с боровинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Този американски пай с боровинки лекува разбити сърца"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 200 г
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • вода - ½ ч.ч.
  • за плънката
  • боровинки - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се слага нарязаното на парченца масло, солта, захарта, един жълтък и водата и бързо се замесва еластично тесто. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 1 час.

Разделя се на две неравни части. По-голямата част се разточва и се слага в тава, като се притиска към дъното и се оформят стенички. Набожда се на няколко места с вилица, отгоре се слага хартия за печене и се покрива с бобови зърна. Пече се 30 минути на 160 градуса.

Бобовите зърна се махат. Боровинките се смесват със захарта и се слагат върху изпечения блат. Другата половина от тестото се разточва и се разрязва на ленти. С тези ленти се прави решетка върху боровинките. Намазва се с разбито яйце и се пече 30 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: