Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Печена полента с доматен сос

Печена полента с доматен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Печена полента с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 250 г
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 800 г от консерва
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • грюер - 75 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете хартия върху формата за печене. Кипнете 1 л вода със сол. Сипете царевичното брашно и разбърквайте непрекъснато за 5 минути.

Смесете червения пипер с индийското орехче и прибавете към полентата. Изсипете я върху тавата и оставете да се охлади. Загрейте зехтина в тиган и запържете лука и чесъна.

Добавете доматите, пюрето и захарта. Овкусете със сол и черен пипер и задушете за 20 минути.

Прехвърлете полентата на дъска за рязане и я нарежете на квадрати. Сложете половината от тях в тава, залейте с половината доматен сос и поръсете с половината сирене.

Отгоре сложете оставащите продукти и запечете за 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: