Мароканска харира

12/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810956
"Нямаме търпение да опитаме това екзотично ястие, звучи ни толкова ... вкусно "
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 594
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете доматите във вряща вода за 30 секунди, след което ги обелете и нарежете, като премахнете семената.

Сложете ситно нарязаното агнешко, канелата, маслото, кориандъра, магданоза и лука в тенджера и задушете за 5 минути.

Прибавете доматите и продължете да готвите още 10 минути. Измийте лещата и я прибавете заедно с нахута и 600 мл вода.

Овкусете със сол и пипер, кипнете и варете на бавен огън за 90 минути.

Добавете бейби лукчетата и гответе още 30 минути. Прибавете фидето 5 минути преди да махнете от огъня.подобни рецепти тук

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар