Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с пармезан и доматен сос

Патладжани с пармезан и доматен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Патладжани с пармезан и доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • зехтин
  • моцарела - 300 г
  • пармезан - 115 г
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • босилек
  • черен пипер
  • За соса
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 400 г от консерва
  • захар - 1 ч.л.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните, посолете и ги оставете да отцедят от горчилката. Измийте и ги отцедете. Загрейте фурната на 200 градуса.

Нарежете патладжаните в тава, като ги намажете със зехтин. Запечете за 10-15 минути. Направете соса. Загрейте зехтина в тенджера и задушете лука и чесъна и за 5 минути.

Прибавете доматите със захарта, сол и черен пипер. Кипнете, намалете огъня и задушете за 10 минути. Прибавете босилек на вкус.

Наредете патладжаните в тава, отгоре върху тях наредете моцарелата, доматения сос и пармезана и галетата. Запечете за 20-25 минути. Поръсете с босилека и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: