Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с орехи и стафиди

Хляб с орехи и стафиди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Хляб с орехи и стафиди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • мая - 1.5 ч.л. суха
  • стафиди - 115 г
  • орехи - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта. Нарежете маслото с нож и го добавете към брашното заедно с маята.

Добавете 175 мл хладка вода и замесете меко тесто, към което се прибавят орехите и стафидите. Сложете тестото в намазнена форма и сложете на топло място за 1-2 часа докато удвои обема си.

Загрейте фурната на 220 градуса. Запечете хляба за 10 минути, намалете фурната на 190 градуса и продължете да печете още 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: