Шведска питипана

06/09/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Симпатично ястие с вкусно име - искате ли заедно да го приготвим "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 090
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се обвива във фолио и се пече на 220 градуса около час и половина. Охлажда се, обелва се и се реже на тънки филийки. Слага се в купа, поръсва се със сол и се налива оцетът. Разбърква се и се оставя на топло за 40 минути.

Картофите се белят и се режат на ситни кубчета, лукът се реже на ситно. Кренвиршите и краставичките се режат на кръгчета. Магданозът се реже на ситно.

В голям тиган се загрява маслото, добавят се картофите, лукът и кренвиршите. Добавя се соевият сос и сол, разбърква се и се готви 20 минути. Добавят се краставичките и цвеклото, разбърква се и се сваля от котлона.

В отделен тиган се пържат яйцата на очи. Питипаната се разпределя в чинии и в средата на всяка чиния се слага по 1 яйце. Поръсва се с магданоз и се сервира веднага.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар