Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Франжипан с фурми и сини сливи

Франжипан с фурми и сини сливи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Франжипан с фурми и сини сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • фурми - 100 г без костилки
  • бадеми - 100 г филирани
  • мед - 2 с.л.
  • сливи - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се добавят по едно яйцата, като постоянно се разбъркват.

Фурмите се пасират и се добавят към яйчената смес. Добавят се бадемите и медът и всичко се разбърква добре.

Тестото се излива в тава, постлана с хартия за печене. Сливите се измиват, разрязват се на половинки и костилките се отстраняват.

Плодовете се режат на тънки резенчета и се слагат в тестото, така че да потънат в него. Тавата се покрива с фолио. Пече се 20 минути на 180 градуса, след това фолиото се маха и франжипанът се пече още 20 минути.

Сервира се охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

я
я
а брашно има ли
28.08.2015 21:21
1
1