Мариновани чорбаджийки с маслини

ЕфросияЕфросияНовак301
23/10/2010
"Тези мариновани чорбаджийки с маслини се изяждат почти толкова бързо, колкото се приготвят!"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 117
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 3 кг чорбаджийски
  • маслини - 2 кг
  • оцет - 1, 250 мл
  • захар - 250 г
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 200 г
  • олио - 250 мл
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и се подрязват дръжките почти до основата. Всички продукти за маринатата без маслините се слагат да заврат и в нея се добавят чушките, на части. Варят, колкото леко да си сменят цвета.

След като изстинат се редят в трилитров буркан като между чушките се ръсят и почистени от костилките маслини. Заливат се с изстиналата марината и се държат на хладно. Ако маринатата не покрие чушките, се долива с олио.

Бурканите се затварят и стерилизират за 1/2 час.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
зоя
зоя
13.09.2011 15:04
Какво значи "1/2 час" стерилизация ? Мисля, че за толкова време чушките ще станат много меки, а нали идеята е туршията да е хрупкава ?
0
0
С
С
02.06.2011 13:48
Някой изпробвал ли е тази рецепта ?
0
0