Компот от праскови с джинджифил

19/08/2015
"Не ви трябват буркани, не ви трябват капачки, трябва ви само една дълбока кана и приятели, с които да споделите уникалната наслада на компота от праскови с джинджифил "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо909
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се попарват с вряла вода, оставят се за 2 минути, пускат се в студена вода и ципата им се обелва. Костилките се отстраняват и плодовете се режат на осминки.

Водата се кипва. В тенджера с дебело дъно се слага захарта, джинджифилът, лимоновата кора и ванилията.

Залива се с горещата вода и се кипва. След като захарта се разтвори напълно, се добавят прасковите.

Сместа се загрява на бавен огън, докато кипне, и се сваля от котлона.

Охлажда се, добавя се лед и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар