Маринована червена капия по селски

19/08/2015
Н
отННовак33
"И тази година няма да пропуснем да приготвим от любимите си капии! Ето и рецептата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 444
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • капия - - 8 кг червена, изчистена
  • за марината
  • вода - 1 л
  • оцет - 1 л
  • захар - 500 г
  • сол - 250 г
  • олио - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марината завира. Чушките само се пускат за секунди в нея и се вадят с решетъчна лъжица.

Слагат се в тенджера с капак. След това се редят в бурканите.

Марината се разпределя във всичките буркани. Затварят се и се стерилизират само 5 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

B3039
B3039
24.08.2016 12:18
Това е моята рецепта, така си ги правя аз. Обаче прибавям дафинов лист, черен пипер на зърна и вместо захар - мед...!!!
9
1

Виж всички коментари или напиши такъв