Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки подбедрици

Печени пилешки подбедрици

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печени пилешки подбедрици2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 бр.

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 - 10 долни
  • розмарин - 1 клонка пресен
  • салвия - няколко стръка прясна
  • чесън - 1 - 2 скилидки, по желание
  • балсамов оцет - 1 - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките подбедрици.

Смесете всички останали съставки, като скълцате ситно салвията и розмарина. По желание добавете и скилидка-две чесън. Залейте бутчетата с маринатата и оставете за се овкусяват за 20-30 минути.

Прехвърлете месото с маринатата в намазнена тава. Залейте с малко зехтин за готвене и сложете бутчетата да се пекат в загряна на 180 градуса фурна.

По време на печенето може да ги обърнете веднъж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: