Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мидена супа с шафран

Мидена супа с шафран

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Мидена супа с шафран2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • масло - 40 г
  • лук - 8 глави шалот
  • черен пипер - 1 ч.л. зърна
  • мащерка
  • магданоз
  • бяло вино - 350 мл
  • миди - 1 кг
  • праз - 2 стръка
  • резене 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • шафран - 1 щипка
  • бульон - 1 л рибен
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л.
  • сметана - 120 мл
  • домати - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете половината масло в тенджера и запържете половината лук за 1-2 минути. Прибавете магданоза и мащерката, черния пипер и бялото вино, кипнете.

Прибавете мидите и варете 3-5 минути, като от време на време разтръсквате тенджерата. Извадете мидите в купа и прецедете бульона.

Разтопете оставащото масло в тиган, добавете оставащия лук и запържете за 1-2 минути. Добавете праза, резенето, моркова и шафрана и задушете за 3-5 минути.

Прибавете запазения бульон, кипнете и варете още 5 минути докато зеленчуците омекнат. Прибавете рибения бульон и кипнете. Овкусете със сол и черен пипер, варете още 5 минути.

Прибавете царевичното брашно, предварително смесено с малко вода и варете още 2-3 минути. Добавете сметаната, мидите и ситно нарязания домат. Разбъркайте за 1-2 минути, махнете от котлона и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: