Супа със зелена леща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Супа със зелена леща2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Вкус, който не е за изпускане - поднесен ви е от уважаемата супа от зелена леща"

Необходими Продукти

  • леща - 225 г зелена
  • зехтин - 5 с.л.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 2 ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • бульон - 600 мл пилешки
  • черен пипер
  • кориандър - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете лещата в тенджера, залейте с вода и кипнете за 10 минути. Отцедете я.

Загрейте 2 с.л. от зехтина в тенджера и запържете 2 от главите лука заедно с чесъна, кимиона и куркумата. Добавете лещата, бульона и 600 мл вода.

Кипнете, намалете огъня и варете за 30 минути. Запържете третата глава лук в оставащия зехтин.

Овкусете супата със сол и черен пипер, сипете в купички, поръсете с кориандъра и запържения лук и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: