Пълнени домати и чушки

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714068
27/08/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 606
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Нарежете доматите наполовина и издълбайте вътрешността им. Оставете ги да се отцедят. Нарежете доматената вътрешност.

Разполовете чушките и ги намажете с 1 с.л. зехтин. Запечете ги за 15 минути. След това заедно с доматите ги наредете в тава и ги поръсете със сол и черен пипер.

Запържете лука в оставащия зехтин. Добавете чесъна и нарязаните бадеми. Махнете от котлона и смесете с ориза, нарязаната доматена вътрешност, ментата, магданоза и стафидите. Овкусете със сол и черен пипер.

Напълнете зеленчуците. Сипете 150 мл вряща вода около зеленчуците и запечете за 20 минути. Поръсете с целите бадеми и още малко зехтин и допечете за още 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар