Печена риба с таханов сос

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър11862813198
07/09/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете форма за печене. Направете леки разрези в предварително почистената риба.

Начукайте семената кориандър с чесъна. Смесете ги със соса хариса и 4 с.л. зехтин. С получената смес намажете рибата отвътре и отвън.

Нарежете доматите, лука и лимона, поръсете ги със зехтин, сол и черен пипер и ги сложете в тавата. Отгоре сложете рибата, поръсете с дафинов лист, мащерка и розмарин. Запечете за 25 минути.

Междувременно направете соса. Смесете тахана, лимоновия сок чесъна и кориандъра в малка тенджерка заедно със 120 мл вода, сол и черен пипер. Загрейте и варете, докато сосът се посгъсти. Сервирайте с рибата. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар