Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Пикантен чипс от пащърнак по сицилиански

Пикантен чипс от пащърнак по сицилиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пикантен чипс от пащърнак по сицилиански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пащърнак - 3 корена
  • олио - 400 мл
  • къри - 1 ч.л.
  • червен пипер - лют, на върха на ножа
  • сол - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пащърнакът се обелва и с помощта на белачка за зеленчуци се нарязва на много фини лентички.

Лентичките се редят една до друга в тава, постлана с хартия за печене. Пекат се 20 минути на 100 градуса. Вадят се и се запържват в загрятата мазнина.

Кърито и солта се смесват. Магданозът се нарязва на много ситно и се смесва с подправките.

Пащърнакът се вади от мазнината и се нарежда на салфетки, за да се отцеди. Смесва се с магданоза и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ади
Ади
Намерих страхотни рецепти, ще ги направя и трите, салатата веднага с морков, цвекло, пащърнак и джинджифил, супата утре за закуска, а печения пащърнак като дойде на гости дъщеря ми... може да опитам да направя и чипс от пащърнак, за да видим, дали е вкусен...
13.12.2015 20:21