Телешки рулца с гъбен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешки рулца с гъбен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Телешките рулца са като в собствени води, когато плуват в ароматен гъбен сос"

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 4 бр.
  • грюер - 175 г
  • сметана - 150 мл
  • бяло вино - 150 мл
  • олио
  • гъби - 100 г
  • масло - 15 г
  • шунка - 4 резена пушена
  • зелен лук - 4 стръка
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите докато се изтънят добре. Нарежете сиренето на 4 и увийте всяко парче в резен шунка.

Сложете всеки резен в пържолите, завийте леко и прикрепете с коктейлна клечица.

Разтопете маслото и задушете лука и гъбите.

Прибавете към тях виното и кипнете. Задушете докато течността се редуцира наполовина. Сипете сметаната и разбъркайте за няколко минути.

Намажете телешкото с малко зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Запечете за загрят грил и поднесете с топлия сос и магданоз за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: