Пикантен нахут с патладжани

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
11/09/2015
"Взехме назаем няколко добри идеи от Турската кухня, но ни се получиха много добре, не може да отречете "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 178
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката.

Отцедете предварително накиснатия за 1 нощ във вода нахут и го сварете за 30 минути или докато омекне.

Загрейте зехтина в тенджера, добавете чесъна и лука и ги запържете.

Прибавете подправките и гответе още няколко секунди. Прибавете патладжаните и гответе 5 минути.

Добавете доматите и нахута и овкусете със сол и черен пипер, сложете капак и задушете за 20 минути. Сервирайте с варен ориз.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар