Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Грузински чебуреки със сирене

Грузински чебуреки със сирене

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Грузински чебуреки със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 350 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 450 г
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се солта и 3/4 от млякото. Разбърква се и се долива по малко останалото мляко.

Замесва се тесто и се оставя за 30 минути в хладилника. Сиренето се намачква с вилица.

Тестото се разточва, сгъва се на две, след това се сгъва още веднъж и се разточва отново. След това отново се сгъва два пъти и пак се разточва.

Оформя се като дебел фитил и се разделя на 10 равни части, като всяка се прави на топка.

Всяка топка се разточва на кръг с дебелина 2 милиметра, като точилката се движи от центъра към ръбовете на кръга.

Върху едната половина на всеки кръг се слага от сиренето, притиска се леко и се покрива с другата половина. Краищата се защипват, приплескват се леко и ръбът се изрязва зигзагообразно.

Готовите чебуреки се слагат върху дъска, поръсена с брашно, и се оставят за 10 минути. Пържат се в загрято олио до златисто и се отцеждат на салфетки. Сервират се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: