Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от прозрачни ябълки

Сладко от прозрачни ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сладко от прозрачни ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват добре, подсушават се и всяка ябълка се надупчва с клечка за зъби на десетина места.

В голям широк съд се изсипва захарта, добавя се водата и се вари на бавен огън, докато захарта не се разтвори напълно. Ябълките се слагат в сиропа и се оставят в него за 8 часа.

След това се загряват и след като сместа кипне, се вари 5 минути на среден огън, като периодично се маха образувалата се пяна. Сваля се от котлона и отново се оставя за 8 часа.

След това ябълките изглеждат полупрозрачни. Ябълките се вадят от сиропа. Сиропът отново се загрява, докато кипне, и се вари 10 минути при непрекъснато бъркане.

В измити с гореща вода буркани се слагат ябълките и се заливат със сиропа. Затварят се и се обръщат, за да изстинат напълно. Сладкото се съхранява на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: