Руло с гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Руло с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Свежо картофено руло върху канапе от свежи зеленчуци - ето как изглежда перфектното лятно ястие"

Необходими Продукти

  • картофи - 1, 5 кг
  • яйца - 3 броя
  • мазнина - 50 г краве масло или маргарин
  • брашно - 50 г
  • галета - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • шунка - 200 г
  • сол - 1 к.л.
  • мазнина - 60 г масло или маргарин, за плънката
  • лук - 2 глави
  • гъби - 400 г пресни
  • домати - 250 г
  • яйца - 3 броя
  • магданоз - 1 връзка, малка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 50 г за поръсване и намазване на рулото
  • галета - 25 г
  • яйца - 1 брой
  • мазнина - 50 г прясно масло или маргарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите на пара и пасирайте, докато са горещи, като прибавите яйцата, брашното, галетата, маслото, настъргания кашкавал и солта. Омесете добре и разстелете върху намокрена домакинска кърпа на пласт с дебелина 1.5 см.

Върху картофения пласт поставете плънка от задушените в маслото дребно нарязани лук, гъби и домати. Добавете нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца, нарязаната на ленти шунка, накълцаният магданоз, солта и черния пипер.

С помощта на кърпата навийте пласта на руло. Поставете в тава така, че ръбът да остане отдолу, намажете с разбито яйце и поръсете с кашкавал и галета. Полейте с разтопено масло и печете при 200°С до получаване на златиста коричка.

Нарежете на филийки с дебелина 2 см и поднесете със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: