Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Оризово Хлебче

Оризово Хлебче

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Оризово Хлебче2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1 брой
"И на закуска, и на обяд, и на вечеря ще си хапнем от това оризово хлебче"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята и захарта със 125 мл вода. Получената субстанция оставете на топло, докато шупне. После прибавете оризовото брашно, яйцето и солта.

Разбъркайте усърдно всичко и замесете тесто. В случай че прецените, можете да добавите още малко вода. Така полученото тесто прехвърлете в намазнена тава, докато втаса.

Когато обемът му нарасне двойно, оформете хлебче от тестото и го пъхнете да се пече в добре загрята фурна на 180-200 градуса. След около половин час оризовото хлебче трябва да е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: