Бисквитена торта с нутела

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бисквитена торта с нутела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Семпла и елегантна торта, която ще ви очарова с вкуса си"

Необходими Продукти

  • течен шоколад - 400 г Нутела
  • маскарпоне - 250 г сирене
  • сметана - 200 г сладкарска
  • пудра захар - 100 г
  • бисквити - 300 г обикновени
  • какао - за декорация
  • прясно мляко - за топене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маскарпонето, сметаната и пудрата захар се разбиват с миксер, докато станат на крем. Сместа се оставя са няколко минути в хладилник.

Ако течният шоколад се размазва трудно, разтопете го допълнително на водна баня. В друга тава поставете кухненски найлон, който трябва да покрива целия съд и да излиза няколко сантиметра от него.

След това намажете дъното и стените на тавата с Нутела.

Поставете ред бисквитки, предварително потопени в прясно мляко и 1/3 от крема.

Повторете същото подреждане, като накрая тортата трябва да завършва с ред бисквити.

Поставете бисквитената торта в хладилник, докато стегне и накрая, поръсете с какао.

Декорирате както желаете!

Бисквитената торта с нутела е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: