Картофен огретен с патладжан

MarianaMarianaДжедай7720
26/09/2015
"Отдавна се чудехме какво му липсва на картофения огретен, за да стане перфектен и сега открихме - патладжан му липсва "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 099
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете паладжаните на кубчета и ги накиснете в подсолена вода поне за 30-ина минути, докато се отцедят от горчивия сос. Междувременно обелете картофите и ги нарежете на филийки с дебелина около 1 см.

Загрейте половината олио и запържете картофите от двете страни. Подредете ги в тава, а в същата мазнина запържете до омекване отцедените патладжани.

Когато омекнат, добавете пресования чесън и пасираните домати. Овкусете със сол и черен пипер и гответе още 7-10 минути.

Прехвърлете в намаслена тавичка, поръсете щедро с кашкавал и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, около 20 минути. Преди поднасяне поръсете с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар