Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена сьомга в сметанов сос

Печена сьомга в сметанов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печена сьомга в сметанов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 бр. около 1 и 1/2 кг
  • лук - 1 глава
  • масло - 20 г
  • лимони - 1 бр.
  • сметана - 30 мл течна
  • кашкавал - 50 г настърган
  • копър - 10 стръка
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се почиства. Копърът и лукът се нарязват на ситно. Смесват се и с тях се пълни вътрешността на рибата.

В тава, обилно намазана с масло, се слага рибата и се посолява отгоре.

Лимонът се изстисква и рибата се полива със сока.

След това върху нея се излива сметаната. Рибата се пече 20 минути на 220 градуса.

Вади се от фурната, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната за още 15 минути на същата температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: