Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани сурови люти чушлета

Стерилизирани сурови люти чушлета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Сега може да вземете едно бурканче от нашите, но догодина ще си ги приготвите сами!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 2 кг
  • вода - 1.2 л
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 4 с.л.
  • захар - 350 г
  • оцет - 500 мл
  • карамфил - глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата, олиото, солта, захарта, оцета и няколко глави карамфил, разбъркайте добре и кипнете.

Когато сместа заври, отстранете от котлона и добавете предварително измитите люти чушлета, на които сте подкъсили дръжките.

Оставете ги да се бланшират за няколко минути, наредете ги в буркани, напълнете догоре с марината и оставете да изстинат с капачките надолу.

Стерилизираните сурови люти чушлета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
41
32
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Сотиране във вряща марината? Това се казва безразборно употребяване на кулинарните термини!
04.02.2023 12:09
1
1
1
Покажи всички подкоментари