Яхния от заек

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Яхния от заек2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
8
"Заешкото месо е най-вкусно, приготвено на яхния, като тази, чиято рецепта ви предлагаме"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 голям
  • масло - 200 г
  • лук - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • вино
  • чушки - 1 червена
  • домати - 4 - 5 бр. или доматено пюре
  • винен оцет
  • бахар
  • дафинов лист
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото на по-едри парчета, залейте го с вода и винен оцет и оставете да се маринова поне за 4 часа.

Извадете заешкото от маринатата и го посолете и поръсете с черен пипер. Запържете заешкото в масло заедно с нарязания лук.

Отново поръсете с малко сол, добавете дафинов лист, зрънца бахар, долейте вода и добавете доматите и оставете да се вари на тих огън.

След това долейте виното към яхнията, прибавете за пикантност 1 скълцана люта пиперка.

Поднесете яхнията със заек с малко нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: