Консервирано заешко месо

MarianaMariana
Джедай
561
774
2k
25/09/2015
"Човек трябва да има заешко месо винаги под ръка - вече е напълно възможност с тази рецепта за консервиране"
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 351
  • Преглеждания за месеца596
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг2.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заек - 4 - 5 бр. цели
  • олио - 600 - 700 мл
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зайците, измийте ги добре и ги оставете 1 нощ да висят, за да се отцедят максимално. Нарежете ги на парчета, подходящи да поставяне в буркани, а гръдния кош отстранете и сварете в подсолена вода.

Загрейте олиото и и запържете месото на няколко пъти, като целта е да го запечатате само за 2-4 минути, докато побелее.

Подредете заешкото месо в буркани по 800 мл. Добавете 1-2 с.л. от мазнината, в която сте го запържили, 5-6 зърна черен пипер, 1 ч.л. сол и бульона от сварените ребра, като не пълните бурканите догоре.

Запечатайте бурканите и стерилизирайте за 100 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар