Шилешки курбан с карантия и лук

MarianaMarianaДжедай7720
24/09/2015
"Има си курбан чорба, а има и курбан чорба, която е за празник и се приготвя по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 436
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • шилешко месо - 1.5 кг
  • карантия - 300 г сварена
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото много добре от лойта и ципите и го наржете на средно големи парчета. Запържете го да кратко в силно загрята мазнина, след което добавете цялата глава лук.

Пържете още 1-2 минути и залейте с около 2 л вода. Когато заври се отпенва и се намалява силата на огъня.

Подправя се с със сол и черен пипер и се вари на тих огън под похлупак до омекване на месото – около 70-80 минути.

Изважда се главата лук и се прибавят дреболиите. Курбанът се сервира с люта чушка, чесън и оцет, с които се подправя богато.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар