Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с пикантни сардини

Фусили с пикантни сардини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Фусили с пикантни сардини1 / 2
23/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • магданоз - 3 с.л.
  • сардини - 325 г филе
  • хляб - 75 г трохи
  • фусили - 400 г
  • бяло вино - 150 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • копър - 1 ч.л. семена + 1 с.л. нарязан
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • портокалова кора - от 1 бр.
  • кедрови ядки - 30 г
  • стафиди - 30 г
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете половината зехтин в тиган и изпържете лука, стафидите и кедровите ядки.

Добавете корите от лимона и портокала, семената, копъра и лтата чушка, намалете огъня. Добавете чесъна и запържете докато лукът се карамелизира.

Сипете виното и кипнете за 2 минути. Сварете пастата в подсолена вода и я отцедете. Междувременно сипете хлебните трохи в тава и ги поръсете с оставащия зехтин.

Запечете ги в загрята на 220 градуса фурна за 4-5 минути. Увеличете котлона и добавете сардините към сместа със стафидите.

Задушете за 1-2 минути. Прибавете пастата, сместе добре, поръсете с трохите и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: